Προκήρυξη μίας (1) άμισθης θέσης Ερευνητή/τριας

Προκήρυξη μίας (1) άμισθης θέσης Ερευνητή/τριας

Προκήρυξη μίας (1) άμισθης θέσης Ερευνητή/τριας ή Βοηθού Ερευνητή /τριας στο Δίκαιο Ασύλου και Προσφύγων & στη Διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ στην Ανατ.Μεσόγειο (28/3/22-27/6/22)

 

Στο πλαίσιο των ερευνητικών του δραστηριοτήτων, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών προκηρύσσει την πλήρωση Ερευνητή/τριας ή Βοηθού Ερευνητή /τριας στο Δίκαιο Ασύλου και Προσφύγων και στη Διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειοδιάρκειας τριών (3) μηνών (28/3/22-27/6/22) για την ερευνητική και διοικητική υποστήριξη του σεμιναρίου, με προβλεπόμενη απασχόληση κατά μ.ό. 15-20 ωρών την εβδομάδα κατά κύριο λόγο με τηλεργασία.

Απαραίτητη προϋπόθεση εκτός της πρωινή απασχόληση και η παρουσία στα δέκα διαδικτυκά απογευματινά σεμινάρια που θα πραγματοποιούνται Δευτέρα κυρίως και Πέμπτη.

 

Η πρακτική άσκηση, εκτός από εκπαίδευση στα θέματα των σεμιναρίων, προσφέρει και προοπτική ολιγόμηνης έμμισθης απασχόλησης στην ερευνητική υποστήριξη του εν λόγω προγράμματος που θα ξεκινά τον Σεπτέμβριο 2022. Τα ερευνητικά Προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet δίνουν την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν ή να εμπλουτίσουν την ερευνητική τους εμπειρία σε πρακτικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής (policy oriented research) και να εξοικειωθούν με τη λειτουργία και τις απαιτήσεις ενός Κέντρου Αριστείας.  Στο τέλος της πρακτικής άσκησης, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν Βεβαίωση Πρακτικής Άσκησης.

 

Απαιτούμενα προσόντα θέσης                                       

  • Τελειόφοιτος/η ή μεταπτυχιακός/η φοιτητής/φοιτήτρια ανθρωπιστικών σπουδών (κατά προτίμηση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών, Νομικής ή Πολιτικών Επιστημών)
  • Άπταιστα ελληνικά και αγγλικά (γραπτά και προφορικά). Η γνώση και άλλων ξένων γλωσσών θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν
  • Γνώση χρήσης υπολογιστή (άριστη γνώση Microsoft Word και Excel). Γνώση επικαιροποίησης ιστοσελίδων και χρησιμοποίησης των κοινωνικών μέσων δικτύωσης θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν.
  • Υπευθυνότητα, προθυμία και εντιμότητα. Διαθεσιμότητα χρόνου (15-20 ωρών την εβδομάδα
  • Ενδιαφέρον για θέματα διαχείρισης της μετανάστευσης ή/και για θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και ευρωπαϊκών αξιών

 

Κύρια καθήκοντα

Διοικητική και ερευνητική υποστήριξη του Κέντρου στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος.

 

 ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ30/3/22

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες συμπληρώσουν τα στοιχεία τους,  το βιογραφικό τους σημείωμα (CV), καθώς και μια σύντομη συνοδευτική επιστολή (motivation letter), στην φόρμα https://forms.gle/7WwE8RFu87Mu9mCe8

 

Θα ενημερωθούν μόνο οι ενδιαφερόμενοι που θα προεπιλεγούν για συνέντευξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *