Η διαχείριση των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων στην Ανατολική Μεσόγειο: Απειλές χρήσης βίας και παραβιάσεις

Η διαχείριση των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων στην Ανατολική Μεσόγειο: Απειλές χρήσης βίας και παραβιάσεις

Ημερίδα με θέμα  «Η διαχείριση των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων στην Ανατολική Μεσόγειο: Απειλές χρήσης βίας και παραβιάσεις» 7/5/2018

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου με τίτλο «Η Διαχείριση των Εξωτερικών Συνόρων της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο» που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε χώρα Ημερίδα με θέμα «Η διαχείριση των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων στην Ανατολική Μεσόγειο: Απειλές χρήσης βίας και παραβιάσεις», τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Σαρόγλειο Μέγαρο).

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε o  Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet, ΕΚΠΑ, Καθηγ. Γιάννης Βαληνάκης. Πρώτος ομιλητής στην ημερίδα ήταν ο Καθηγ. Γρηγόρης Τσάλτας, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ακολούθησε ο Δρ. Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ. Tην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκπροσώπησε ο κ. Αριστείδης Ψαρράς, επικεφαλής της ομάδας της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που βρίσκεται στην Ελλάδα με σκοπό την υποστήριξη των ελληνικών αρχών στην διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Στην ημερίδα συμμετείχε και η Δρ. Μαρίνα Σκορδέλη, Διευθύντρια Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet. Τέλος, ο Δρ. Παντελής Μιχάλης, Πρώην Στρατιωτικός, Στέλεχος ΚΕΜΕΑ, αναφέρθηκε στη λειτουργία και τις δράσεις του ΚΕΜΕΑ (Κέντρο Μελετών Ασφαλείας), καθώς και σε θέματα έρευνας και χρηματοδότησης ευρωπαϊκών έργων σχετικά με τη φύλαξη των συνόρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *