«Μιλώντας για τις Ευρωπαϊκές Αξίες και τα Δικαιώματα του Πολίτη σε Πολυ-πολιτισμικά Σχολεία»

«Μιλώντας για τις Ευρωπαϊκές Αξίες και τα Δικαιώματα του Πολίτη σε Πολυ-πολιτισμικά Σχολεία»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 8ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ (21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018)

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών προσκαλεί Εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στο 8ο και τελευταίο Ευρωπαϊκό Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Μιλώντας για τις Ευρωπαϊκές Αξίες και τα Δικαιώματα του Πολίτη σε Πολυ-πολιτισμικά Σχολεία», στο πλαίσιο του ομώνυμου έργου Jean Monnet Projects, του Προγράμματος Erasmus+ της ΕΕ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες επιμόρφωση και υψηλής ποιότητας κατάρτιση σε σύγχρονες τεχνικές, σε καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και σε επίκαιρα ζητήματα που αφορούν στις προκλήσεις των νέων ως Ευρωπαίων πολιτών σε πολυ-πολιτισμικές τάξεις. Με την ολοκλήρωση της ολοήμερης εκπαίδευσής τους, οι συμμετέχοντες:

  • λαμβάνουν Πιστοποιητικό Σπουδών, από το οποίο θα προκύπτει η συμμετοχή τους στο σεμινάριο και η κατάρτισή τους στις πλέον σύγχρονες και ανταγωνιστικές μεθόδους διδασκαλίας για την ΕΕ,
  • θα είναι, επίσης, σε θέση να προσφέρουν στους μαθητές των πολυ-πολιτισμικών σχολείων τους χειροπιαστές γνώσεις για τα δικαιώματά τους που απορρέουν από τη συμμετοχή τους στην ΕΕ και να ενθαρρύνουν το διάλογο και τις συναινετικές διαδικασίες μεταξύ τους.

Η εκπαίδευση θα γίνει από Καθηγητές Πανεπιστημίου και παιδαγωγούς με αποδεδειγμένη εμπειρία σε ευρωπαϊκά θέματα.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (εν ενεργεία και μελλοντικούς) διαφόρων ειδικοτήτων. Θα είναι, επιπλέον, ανοικτό για συμμετοχή στις υπηρεσίες κατάρτισης εκπαιδευτικών.

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στις 21 Απριλίου 2018 στη Αθήνα, στην Αίθουσα Διαλέξεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στην Πλάκα (Πολυγνώτου 2 και Διοσκούρων, Αθήνα 105 55).

Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα θα είναι δωρεάν. Από το Πρόγραμμα καλύπτονται, επίσης, καφές και μεσημεριανό γεύμα.

Το ανώτατο όριο συμμετεχόντων στο σεμινάριο θα είναι 34 άτομα, γι’αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν την επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής ( Αίτηση_PEVCMC_21 Απριλίου ) συμπληρωμένη σε ηλεκτρονική μορφή,στην ηλεκτρονική διεύθυνση: jmcenter-athens@pspa.uoa.gr, μέχρι την Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018.

Παρακαλείσθε μαζί με την αίτηση, να επισυνάψετε και μια βεβαίωση από τον/την Διευθυντή/ντρια του σχολείου σας ότι σε αυτό φοιτούν αλλοδαποί μαθητές.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 210 7220508 ή να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες http://www.euatschools.gr/ και www.jmce.gr/.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

09:30-10:00 Έναρξη
10:00-11:30 Υποχρεώσεις και Δικαιώματα των πολιτών σε μια πολυπολιτισμική  Ε.Ε.
11:30-11:45 Διάλειμμα
11:45-13:15 Η ευρωπαϊκή διάσταση στο πολυπολιτισμικό σχολείο : Πώς να ενσωματώσετε την Ευρώπη στα μαθήματα
13:15-13:45 Ελαφρύ γεύμα
13:45-15:15 Διατηρώντας το ενδιαφέρον των μαθητών για την Ε.Ε. στο πολυπολιτισμικό σχολείο: Συνδυάζοντας καινοτόμες μαθησιακές τεχνικές με την μελέτη της Ε.Ε.
15:15-16:00 Ερωτήσεις και Απαντήσεις
16:00-16:30 Απονομή πιστοποιητικών συμμετοχής

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *